Eveniment

Ce spun antreprenorii despre noua banca privata romaneasca

23.06.2009, 18:58 17

Oamenii de afaceri spun ca lansarea primei banci private din ultimii noua ani va ajuta companiile mici romanesti, insa numai investitii de peste 100 mil. euro sau recapitalizarea CEC si EximBank ar da un impuls economiei.

"Inevitabil (lansarea Bancii Comerciale Feroviare - n.red.) va ajuta afacerile romanesti. Orice stat care are banci nationale puternice poate sa sprijine afacerile locale. Cel mai mare dezavantaj al Romaniei in acest moment este ca nu are o banca mare fie cu actionariat privat romanesc, fie detinuta de stat. Daca ar mai fi existat un BCR detinut de stat iesirea din criza ar fi fost alta", spune Marius Cristescu, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri locali, care impreuna cu fratele sau Emil detine grupul de firme Bega. Grupul are afaceri estimate la 350 mil. euro in material rulant si alte industrii.
Banca Comerciala Feroviara, institutie controlata de industriasul Valer Blidar, va deveni operationala in aceasta toamna, in prezent asteptand autorizatia de functionare de la BNR si va fi a treia cu capital integral privat romanesc, alaturi de Carpatica si de Banca Transilvania.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO