Eveniment

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani. Japoneza Kane Tanaka se născuse pe 2 ianuarie 1903

Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta...

Autor: Ştefan Stan

25.04.2022, 12:39 911

O femeie japoneză certificată drept cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani, au anunţat luni autorităţile locale.

Kane Tanaka, care a murit pe 19 aprilie, s-a născut pe 2 ianuarie 1903, în oraşul Fukuoka, în acelaşi an în care fraţii Wright au zburat pentru prima dată, iar Marie Curie a devenit prima femeie care a câştigat un premiu Nobel.

Ea a fost recunoscută de Guinness World Records ca fiind cea mai bătrână persoană din lume în martie 2019, la vârsta de 116 ani. Ea a devenit cea mai în vârstă persoană înregistrată vreodată în Japonia după ce a împlinit 117 ani şi 261 de zile în septembrie 2020.

Tanaka, a cărei viaţă a traversat mai multe epoci imperiale japoneze - Meiji, Taisho, Showa, Heisei şi Reiwa - a avut o stare de sănătate relativ bună până de curând şi a trăit într-un azil de bătrâni, unde îi plăceau jocurile de societate, rezolvarea problemelor de matematică, sucurile şi ciocolata.

În anii tinereţii sale, Tanaka a condus diverse afaceri, inclusiv un magazin de tăiţei şi un magazin de prăjituri de orez. S-a căsătorit cu Hideo Tanaka în urmă cu un secol, în 1922, dând naştere la patru copii şi adoptându-l pe al cincilea.

Ea plănuise să folosească un scaun cu rotile pentru a participa la ştafeta torţei pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, dar pandemia globală COVID-19 a împiedicat-o să facă acest lucru.

Când Guinness World Records a recunoscut-o ca fiind cea mai în vârstă persoană în viaţă, a fost întrebată care a fost momentul în care a fost cea mai fericită în viaţă. Răspunsul ei: "Acum".

Rutina ei zilnică a fost descrisă la vremea respectivă ca incluzând o trezire la ora 6 dimineaţa şi după-amieze petrecute studiind matematica şi practicând caligrafia.

"Una dintre îndeletnicirile preferate ale lui Kane este un joc de Othello şi a devenit o expertă la clasicul joc de societate, învingând adesea personalul căminului de bătrâni", a declarat Guinness.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO