Eveniment

CEC a facut profit de 10 milioane de euro, in scadere cu peste 80%

02.03.2010, 23:07 22

Banca de stat CEC Bank a obtinut anul trecut un profit net de 42mil. lei (10 mil. euro), in scadere cu peste 80% fata de castigulrecord inregistrat in 2008 inclusiv pe seama vanzarii participatieila Asiban, potrivit unor surse bancare.

In 2009 CEC a devenit a cincea institutie de credit de pe piatadupa valoarea activelor bilantiere care au ajuns la 20,9 mld. euro(aproape 5 mld. euro), in crestere cu circa 55% fata de 2008.Astfel, cota de piata ia urcat cu doua puncte procentuale, pana la6,3%, dar nu atat datorita cresterii creditarii, cat plasamentelorin titluri de stat, care au majorat activele multor banci. Totusi,volumul finantarilor a crescut cu peste 13%, cu mult peste mediapietei, dar si ponderea creditelor neperformante a fost pestemedie.

Sub presiunea prabusirii cererii de produse bancare, CEC ainchis peste 50 de unitati, operand cu circa 1.350 la sfarsitulanului. Pe de alta parte, a fost printre putinele banci care siaucrescut usor personalul, pana la 6.680 de angajati, in conditiilein care majoritatea au facut ajustari.

CEC are in continuare cea mai mare retea teritoriala, dar incanu exploateaza unitatile precum bancile private. Presedintelebancii, Radu Ghetea, a spus recent ca intentioneaza sa creascacreditarea in acest an cel putin la viteza din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO