Eveniment

CET, majoritar la Uzinele Sodice

01.07.2004, 00:00 13

CET Govora a devenit actionarul majoritar al Uzinelor Sodice Govora prin conversia unor datorii ale fabricantului de produse chimice pentru furnizarea enegriei termice.
Valoarea datorilor converitite in actiuni se ridica la peste 11 milioane de euro. CET a ajuns astfel sa detina peste 51% din actiunile Uzinele Sodice.  Societatea este listata pe RASDAQ, iar CET, care a devenit actionar majoritar in afara pietei va trebui sa lanseze o oferta publica de preluare sau sa vanda o parte din actiuni. Alte datorii ale societatii Uzinele Sodice pentru utilitati au fost convertite in actiuni si la finalul anului trecut, cand Distrigaz Sud si Electrica au devenit actionari cu un pachet de 6% din actiuni. Combinatul chimic era detinut anterior de societatea Begacom apartinand fratilor Marius si Emil Cristescu. Begacom a ajuns dupa conversie sa mai detina doar 38% din capital. Begacom cumparase societatea in 2002 cu 2 milioane de dolari la care s-au adaugat obligatii investitionale in valoare de 3 milioane de dolari. Uzinele Sodice au incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 992 miliarde de lei (26 milioane de euro) in usoara scadere fata de anul anterior si o pierdere de 223 miliarde de lei (6 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO