Eveniment

CEZ: Va fi cel putin o stagnare a consumului de energie

02.11.2008, 19:45 20

Reducerea productiei marilor clienti industriali din cauza crizei globale va avea implicit un efect asupra consumului de energie electrica la nivel national care pe termen mediu ar putea stagna, in cel mai bun caz.

"La nivelul populatiei nu se va inregistra o scadere a consumului de energie iar cel putin in zona Capitalei acesta s-ar putea sa aiba chiar o usoara crestere. Efectul crizei se va face resimtit pe partea de consumatori industriali, care-si vor diminua productia si implicit vor consuma si mai putina energie. Pe termen mediu, vom avea cel putin o stagnare a consumului de energie electrica", a declarat Adrian Borotea, corporate affairs manager in cadrul CEZ Romania, care a adaugat ca CEZ nu este afectata mai ales datorita faptului ca majoritatea vanzarilor de energie se fac pe segmentul de clienti casnici.
CEZ este unul dintre cei sase investitori straini care participa la proiectul reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda. Potrivit informatiilor existente in acest moment CEZ, Enel (Italia), Electrabel (Belgia) si RWE (Germania) detin fiecare cate 9,15% din proiect, iar ArcelorMittal Romania si Iberdrola (Spania) cate 6,2%. Borotea a mai precizat ca fiecare investitor are drept de veto in luarea deciziilor. Cei sase investitori au propus diminuarea participatiei statului care este in prezent de 51%, dar deocamdata nu s-a luat nicio decizie in acest sens.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO