Eveniment

Cine au fost laureatii Galei Premiilor Clubului Roman de Presa

29.05.2008, 20:31 83

Jurnalistii de la Mediafax, Adrian Tone si Thomas Dinca au fost recompensati marti seara, la Gala Premiilor Clubului Roman de Presa (CRP), cu Marele Premiu pentru jurnalism de agentie, respectiv premiul pentru Stire de agentie, in timp ce Liviu Iolu de la Evenimentul zilei, a primit Marele Premiu pentru presa scrisa.
"Suntem intr-o imprejurare solemna. Nu o sa va vorbesc despre presa care ridica socluri sau despre presa cu premii, dar nici despre presa ca a patra putere (...) sau despre presa pusa la zid. Nu facem o meserie usoara. Este un mod de viata (...). Am mai spus, o spun si acum: in Romania anului 2008, lumea jurnalisticii este fragila (...). Redactiile se fac si se refac. Si totusi cred ca aici in aceasta arena, sau printre cei aflati in redactii, se afla noii lideri ai presei. Speranta mea este ca voi, ei, vor redobandi pentru meseria de jurnalist respectul care i se cuvine", a declarat in deschiderea Galei Indira Crasnea, presedintele interimar al CRP si redactor-sef adjunct al agentiei Mediafax.
"Observ ca este mai usor sa fac rost de informatii decat sa rostesc cateva cuvinte in fata publicului. In primul rand il consider un premiu acordat academiei de presa Mediafax, o institutie care a furnizat de-a lungul anilor, multi jurnalisti de valoare si care continua sa ofere valori. Consider, in acelasi timp, ca este o recunoastere a valorii agentiei de presa Mediafax, o institutie mai putin cunoscuta marelui public", a declarat Thomas Dinca.
El a urcat pe scena alaturi de fetita sa, multumind la final sotiei. "Pentru ca intelege de foarte multi ani relatia dintre mine si 'doamna' presa", a explicat Thomas Dinca (32 de ani). El conduce sectia Investigatii din redactia Mediafax. Lucreaza in agentie de zece ani, fiind intai reporter acreditat pe Guvern, iar apoi Senior Editor si sef al sectiei Investigatii.
La randul sau, Adrian Tone vizibil emotionat, a multumit familiei, colegilor si agentiei Mediafax. Adrian Tone are 31 de ani si este redactor la Departamentul Sport din Mediafax incepand din 2006. Totodata, este unul dintre jurnalistii care scriu pe blogul agentiei, "Dincolo de stiri" (www.mediafax.ro/blog).
In cadrul Galei, la sectiunea editorial, presa scrisa, nu a fost acordat niciun premiu, juriul format din Indira Crasnea si Cristian Tudor Popescu luand decizia de a pastra nominalizarile - Dorin Oancea (Business Magazin), Cornel Mihai Ungureanu (Gazeta de Sud), Razvan Vintilescu (Cotidianul).
Printre castigatori s-au mai numarat Mihaela Enache si Roxana Dumitrescu (Radio Romania Actualitati) - Marele Premiu pentru Radio, Dana Balan (Opinia, Iasi) - Reportaj, presa scrisa, Tiberiu Lovin (Romania libera) - Ancheta, presa scrisa, Gheorghita Ghinea (Cultura, Balcanii si Europa) - Caricatura de presa, Mihai Barbu (Reuters) - Fotografie de presa, Sorin Croitorescu (Radio Romania Actualitati) - Emisiune de stiri radio, Catalin Lenta (BBC Romania) - Reportaj radio, Dragos Ghitulete (RFI Romania) - Talk-show radio, Crina Nedelcu-Druica si echipa (Pro TV) - Emisiune de stiri TV, Cristina Madgearu (TVR 1) - Reportaj - ancheta TV, Magda Munteanu (Business Week) - Jurnalism economic, Matei Martin (Dilemateca) - Jurnalism cultural, Sorina Bota, Raoul Ventel, Barna Borbath, Anna Maria Stroia (Stiri TV) - Jurnalism de stiinta, Sebastian Craciun (Radio Romania Cultural) - Interviu si Razvan Vintilescu (Cotidianul) - Premiul pentru Campanii de Responsabilitate Sociala.
Anul acesta, juriile au decis ca Premiul pentru Jurnalism Sportiv, Premiul pentru Jurnalism Online si Premiul de Excelenta pentru societatile locale de presa sa nu se acorde si nu au facut propuneri pentru Marele Premiu pentru Televiziune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO