Eveniment

Cine este Daniela Popa, noul membru al CSA

Cine este Daniela Popa, noul membru al CSA
12.01.2010, 23:13 661

Daniela Popa (foto), presedintele Partidului Conservator, careurmeaza sa fie numita saptamana aceasta de Parlament in functia demembru in consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA),potrivit unor surse din piata, este inginer si doctor in economie,dar nu a activat niciodata in domeniul financiar-bancar. A fostdeputat in perioada 1990 - 2000 si din 2004 pana in prezent.

In varsta de 53 de ani, Popa o va inlocui pe Aurelia Cristea(sustinuta de PSD), al carei mandat a expirat in decembrie anultrecut. Numirile in conducerea CSA, dar si a altor supraveghetoriai pietelor financiare (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare,Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) se fac prinnegocieri politice.

Acestea sunt unele dintre cele mai vanate posturi, avand invedere ca salariile sunt de cel putin cateva mii de euro pe luna.Membrii CSA, care supravegheaza o piata de peste 2 mld. euro, nuisi publica salariile in declaratiile de avere, dar potrivit unorsurse, acestea sunt de 5.000 - 6.000 de euro pe luna.

Contactata de ZF, Popa, care este si vicepresedinte al CamereiDeputatilor, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat viitoarea sanumire in conducerea CSA. Daca va fi numita, se vor organiza dinnou alegeri in Colegiul 19 din sectorul 4 al Capitalei, acolo undePopa este deputat, dar si pentru pozitia de presedinte al PC,deoarece functia in CSA nu este compatibila cu functiipolitice.

Un alt membru al CSA caruia i-a expirat mandatul la sfarsitullui 2008, dar care a ramas pana acum in consiliu deoarece legeapermite acest lucru pana la numirea unui nou membru, este DanConstantinescu (53 de ani).

Mandatul acestuia urmeaza sa fie prelungit, potrivit acelorasisurse. Parlamentul il va numi pe Lorand Kralik (sustinut de UDMR)in consiliul CNVM, in locul lui Victor Eros, caruia i-a expiratmandatul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO