Eveniment

Cine este Iosif Nagy, omul al cărui cap va fi pus pe masa lui Boc? Statul român ar putea pierde sute de milioane de euro ca urmare a suspendării tranzacţiilor cu certificate de emisie

Cine este Iosif Nagy, omul al cărui cap va fi pus pe masa lui Boc? Statul român ar putea pierde sute de milioane de euro ca urmare a suspendării tranzacţiilor cu certificate de emisie

Foto: www.gbindex.ro

Autor: Adrian Ionut Cojocar

28.08.2011, 14:35 991

Iosif Nagy, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, pe care premierul Emil Boc l-a găsit răspunzător pentru suspendarea României de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, este membru UDMR din anul 1990.

Înainte de a fi numit la conducerea uneia dintre cele mai importante instituţii din cadrul Ministerului Mediului, Nagy a fost timp de patru ani director general al Societăţii Naţionale a Apelor Minerale Bucureşti în perioada 2005 - 2009.

Anterior, Iosif Nagy a fost timp de şase ani director în cadrul societăţii Gerend din judeţul Covasna, care se ocupă cu prelucrarea lemnului.

În perioada 1992 - 1999, şeful ANPM a fost director la Banca de Credit Cooperatist Baraolt.

Iosif Nagy a absolvit universitatea de Studii Economice Al. Ioan Cuza din Iaşi cu specializarea finanţe - contabilitate şi a urmat în 2009 studii postuniversitarea la Colegiul Naţional de Apărara.

Comitetul ONU de Conformare al Protocolului de la Kyoto a confirmat duminică, în şedinţă publică, suspendarea României de la tranzacţionarea certificatelor de emisii, potrivit Ministerului Mediului şi Pădurilor, situaţie generată de neregulile la întocmirea inventarului naţional de emisii.

Statul român ar putea pierde sute de milioane de euro din cauza suspendării de cel puţin câteva luni de la tranzacţionare a certificatelor de emisii de carbon, potriivit Mediafax.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că "trebuie să fie pus pe masă capul şefului Agenţiei de Protecţie a Mediului", astfel că Iosif Nagy ar putea fi demis în urma scandalului creat în jurul certificatelor de emisii de carbon.

Vicepreşedintele ANPM este Marian Proorocu, care pe parcursul carierei a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul mai multor instituţii publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO