Eveniment

Cine va castiga cel mai mare cont de asigurare din aviatie

Cine va castiga cel mai mare cont de asigurare din aviatie
02.03.2009, 21:05 19

Companiile de asigurari se vor lupta in urmatoarele doua saptamani pentru cel mai mare cont din aviatie, asigurarea flotei transportatorului aerian Tarom, suma pe care o pot incasa din acest contract fiind de cateva milioane de dolari.
Asiguratorii pot depune oferte pentru asigurarea avioanelor Tarom pana la data de 16 martie, ora 11.30, potrivit site-ului companiei.
Licitatia se refera la servicii de asigurare Casco pentru aeronave si piese de schimb si asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta sau alti terti.
Ofertele vor fi deschise pe 16 martie, la ora 12.00, la sediul Tarom din cadrul Aeroportului International Henri Coanda din Otopeni.
Asigurarea Tarom este unul dintre cele mai mari conturi de pe piata locala. In prezent, flota operatorului aerian este asigurata de Astra, contractul urmand sa expire la sfarsitul lunii aprilie.
Pentru acest contract, Astra, al patrulea jucator de pe piata, a incasat o prima de circa 4,12 milioane de dolari. Suma asigurata acoperita de companie este de 452 de milioane de dolari pentru asigurarea Casco si de 750 mil. dolari daca se ia in calcul si asigurarea de raspundere.
Intreaga suma a fost cedata in reasigurare. Tarom avea la data semnarii contractului o flota formata din 21 de aeronave, iar dupa incheierea asigurarii in aceasta au mai intrat trei aeronave.
"Asigurarea Tarom este unul dintre cele mai mari conturi de pe piata si intentionam sa depunem o oferta si la licitatia urmatoare", a declarat Radu Mustatea, directorul general al Astra. Compania a mai asigurat flota Tarom in perioada mai 2007-aprilie 2008. Pentru acest contract asiguratorul a platit o despagubire de circa 11 mil. dolari, in urma avarierii unei aeronave. Pentru contractul din perioada mai 2008-aprilie 2009 nu a fost platita inca nicio despagubire. Alte companii care au asigurat flota Tarom in trecut si care ar putea depune oferte la licitatia din aceasta luna sunt Allianz-Tiriac si Omniasig. Si BCR Asigurari si Ardaf au depus in trecut oferte pentru asigurarea Tarom.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO