Eveniment

Cine va castiga lupta pe preturile apartamentelor care blocheaza piata de aproape doi ani

Cine va castiga lupta pe preturile apartamentelor care blocheaza piata de aproape doi ani
21.03.2010, 23:07 54

Dezvoltatorii de apartamente spun ca nu pot sa mai lase la pret,in timp ce potentialii cumparatori afirma ca preturile sunt incontinuare "nerezonabile".

Cateva sute de bucuresteni au renuntat ieri la plimbarea inparc, preferand sa viziteze targul imobiliar tIMOn, organizat infata Palatului Parlamentului, dar majoritatea au plecat dezamagiti,vazand ca situatia economica precara si instabilitatea de pe piatamuncii nu se reflecta si in preturile cerute de dezvoltatori.

Acestia in schimb sustin la unison ca preturile au atins limitainferioara si targul a fost o buna ocazie pentru a strange sute decontacte de la vizitatori, din care este insa incert cate se vorconcretiza in contracte de vanzare-cumparare.

"Nu exista nicio diferenta de pret fata de editiile precedente,unele apartamente sunt chiar un pic mai scumpe. Nu ne-am incumetasa cumparam in aceste conditii o locuinta", a declarat AndreiCostache, un vizitator al targului, care lucreaza ca inginer desoft.

Si Daniela Capanu, consilier, considera ca preturile sunt incontinuare inaccesibile. "Ofertele sunt pentru persoane cu salariifoarte bune. O garsoniera care costa 60.000 de euro fara TVA mi separe extrem de scumpa, avand in vedere si faptul ca zona in careeste amplasata este la periferie. Un pret de 50.000 de euro ar fifost mult mai rezonabil".

In cadrul targului tIMOn au fost prezente peste 50 de companiiimobiliare. Dezvoltatorii prezenti mizeaza si pe faptul ca deaproape doi ani nu au mai fost incepute proiecte noi, iar ofertadevine tot mai redusa.

"Preturile la imobiliare nu vor mai scadea, s-a ajuns deja lalimita inferioara. Exista cerere pe piata, avand in vedere siprogramul Prima Casa. De la inceputul anului am reusit sa vindemcirca 50 - 60 de apartamente", a declarat Bogdan Balasa, consiliervanzari pentru dezvoltatorul imobiliar Domus Stil, firma controlatade fratii Negoita. El spune ca la tIMON s-a inregistrat un fluxmare de vizitatori, inclusiv joi, in prima zi a targului. "Amstrans aproximativ 200 - 300 de contacte si au fost facute chiarcateva rezervari".

Si Asher Lax, sales & marketing manager pentru compania dedezvoltare imobiliara Adama, este de parere ca preturile nu vor maiscadea. "Exista cerere pentru proiectele bune si, in cadrul acestuitarg, am intalnit multi oameni seriosi care vor sa cumpere. Avempeste 300 de date de contact", potrivit lui Asher Lax, care aadaugat ca, de la inceputul lui 2010, Adama a reusit sa vanda injur de 130 de apartamente. Cea mai ieftina oferta a dezvoltatoruluieste un apartament de 2 camere, la pretul de 65.000 de euro cu TVAinclus.

Circa 200 de contacte au strans si reprezentantii Doamna GhicaPlaza, in care mai sunt insa disponibile 400 de locuinte."Preturile au mai crescut putin. Cea mai ieftina este o garsonierade 65.000 de euro, pret cu TVA", a declarat Corina Dordoi, directorde vanzari in cadrul firmei Romfelt, dezvoltatorul proiectului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO