Eveniment

CIS: România poate fi atractivă pentru investitori, PIB-ul va creşte semnificativ

CIS: România poate fi atractivă pentru investitori, PIB-ul va creşte semnificativ

Doina Ciomag, secretarul executiv al Consiliului Investitorilor Străini . Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Cuncea

27.07.2011, 00:02 708

România poate fi o destinaţie atractivă din punctul de vedere alinvestiţiilor străine, existând premisele pentru o creştereconsistentă a PIB, iar rezolvarea problemelor legate deinfrastructură şi de privatizarea companiilor ar contribui laevoluţia pozitivă a economiei, cred investitorii.

"În ultimii doi ani România a urmat acelaşi trend, de scădere,ca şi zona Europei Centrale şi de Est (în ceea ce priveşteinvestiţiile - n.r.). Remarcăm că cel puţin în primul trimestrutendinţa de scădere se menţine, dar suntem optimişti vizavi deperspectivele României de a se menţine în atenţia investitorilor.Avem încredere că România va reuşi să reintre pe trendul decreştere economică, fapt important pentru investitori", a declaratieri secretarul executiv al Consiliului Investitorilor Străini(CIS) Doina Ciomag.

În opinia sa, alt lucru care dă încredere investitorilor estestabilizarea fiscală, ca urmare a acordurilor cu FMI şi UE.

Doina Ciomag mai spune că România are potenţial şi din punctulde vedere al investiţiilor străine poate fi o destinaţie atractivăîn perioada următoare.

"Credem că România va reuşi în 2011-2012 să aibă o creştereeconomică consistentă astfel ca estimările de 1,5-2% să fiedepăşite de performanţele economiei."

În primele cinci luni ale anului investiţiile străine directe autotalizat 799 mil. euro, pentru acest an autorităţile estimândinvestiţii de 3,5-4 mld. euro.

Banca Naţională a României a raportat pentru anul trecutinvestiţii străine directe de 2,596 miliarde de euro, în scădere cu25,57% faţă de cele din 2009, când s-a înregistrat un nivel de3,488 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO