Eveniment

Clubul bancherilor de la Trocadero, privatizat cu 1,8 mil. euro

26.01.2010, 23:14 558

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) aincasat 7,7 mil.lei (1,8 mil. euro) de la compania Galeria CentralaInvestment pentru participatia de aproape 70% din capitalul firmeiTrocadero, din activele careia face parte fostul "Club de laTrocadero" din Piata Universitatii, unde se adunau la dezbaterieconomistii de la Institutul de Economie Mondiala la inceputulanilor '90.

Spatiul fostului "Club de la Trocadero" este in prezentinchiriat unui cazinou, contractul de inchiriere urmand sa expirela finele acestui an.

Din activele firmei Trocadero, cu activitati in domeniulrestaurantelor, mai face parte restaurantul Cozia din Bucuresti,zona Titan. In trecut, firma Trocadero, controlata de stat, detineao retea extinsa de restaurante, care a inclus si localurile Hanullui Manuc si Hanul cu Tei - retrocedate in prezentproprietarilor.

Aflat in apropierea Institutului de Economie Mondiala, "Clubulde la Trocadero" a ramas in istoria Bucurestiului ca locul deintalnire al bancherilor si economistilor de la inceputul anilor'90.

Printre persoanele care au luat parte la dezbaterile de laTrocadero s-au numarat guvernatorul BNR Mugur Isarescu si EugenDijmarescu - fost viceguvernator al BNR.

AVAS a scos la vanzare pachetul detinut la firma Trocadero invara anului trecut, insa castigatorul licitatiei din toamna anuluitrecut - Calex Business Grup, nu si-a achi tat la termen pretulachi zitiei, Autoritatea fiind nevoita sa organizeze o a doualicitatie la in ceputul acestui an.

Alaturi de Galeria Centrala In vest ment, cu actionariinregistrati in Elvetia si Luxemburg, mai de tine participatii laTrocadero si SIF Muntenia (5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO