Eveniment

CNADNR ar putea primi 200 mil. euro de la BEI

14.11.2006, 18:36 15

Banca Europeana de Investitii (BEI) ar putea finanta jumatate din valoarea unui proiect in valoare de 400 mil. euro, fondurile fiind destinate refacerii infrastructurii de transport degradate de inundatii, a informat institutia internationala.
Beneficiarul creditului va fi Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
Proiectul consta in repararea drumurilor nationale, inclusiv poduri si viaducte, consolidarea terasamentelor si reconstructia digurilor afectate de inundatii.
In luna ianuarie, BEI a alocat 300 de milioane de euro pentru repararea infrastructurii de transport afectate de inundatii. De asemenea, in anul 2000, BEI a creditat Romania cu 240 de milioane de euro, fondurile avand aceeasi destinatie.
Institutia financiara internationala a sprijinit, in ultimii ani, mai multe proiecte derulate in state europene afectate de inundatii, acordand fonduri pentru Turcia, in anul 2000, Polonia si Ungaria in 2001 Cehia, Germania si Austria in 2002.
Imprumuturile totale acordate Romaniei de catre BEI dupa anul 1990 se ridica la 4,4 miliarde de euro.
In octombrie, BEI a semnat un memorandum cu Ministerul Finantelor, care vizeaza finantarea de proiecte in Romania de pana la un miliard de euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO