Eveniment

Comerţul cu amănuntul a urcat cu 1% în septembrie faţă de august

Autor: Radu Racu

05.11.2010, 10:15 14

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţiacomerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în lunaseptembrie faţă de luna precedentă cu 1,7% ca serie brută şi acrescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoareşi de sezonalitate cu 1,0%, potrivit datelor publicate vineri deInstitutul Naţional de Statistică.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifreide afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cuautovehicule şi motociclete) a scăzut atât ca serie brută cât şi caserie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi desezonalitate, cu 2,2 % şi respectiv, cu 2,0%.

În perioada 1.I. - 30.IX.2010, volumul cifrei de afaceri dincomerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şimotociclete) a scăzut faţă de perioada 1.I. - 30.IX.2009, atât caserie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zilelucrătoare şi de sezonalitate cu 4,2% şi respectiv, cu 4,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO