Eveniment

Comisarul european Dimitris Avramopoulos: În curând, România va deveni membră a spaţiului Schengen

Comisarul european Dimitris Avramopoulos: În curând,...

Autor: Florin Zafiu

19.06.2019, 11:34 1090

Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că România nu este departe de momentul aderării la spaţiul Schengen, în prezent lucrându-se la aspectele tehnice pentru acest demers. Avramopoulos a mai spus că ţara noastră şi-a îndeplinit îndatoririle.

„Aş dori să transmit un mesaj clar prietenilor noştri români: în curând, România va fi membră a spaţiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic de acest lucru, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române. România a îndeplinit aproape toate îndatoririle, aşadar suntem foarte aproape de a deschide uşile pentru prietenii noştri români”, a declarat comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

Comisarul a mai adăugat că nu este departe momentul când România va fi membră a spaţiului Schengen, însă trebuie rezolvate aspectele de natură tehnică.

„Au mai rămas nişte aspecte, majoritatea tehnice, şi practice. (...) Suntem foarte aproape. Nu este o chestiune de timp, ci de îndeplinirea ultimelor detalii. (...) La fel este şi pentru Bulgaria şi pentru Croaţia”, a mai spus Dimitris Avramopoulos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO