Eveniment

Compania CFR: Cinci trenuri sunt afectate de greva spontană, protestul nu este justificat

Autor: Mediafax

02.04.2012, 17:37 126

Circulaţia a cinci trenuri de călători, care au înregistrat întârzieri între 30 şi 360 de minute, a fost afectată din cauza grevei spontane a salariaţilor staţiei CF Dorneşti, administraţia considerând că protestul nu este justificat, informează, luni, Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA.

Conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" SA precizează luni, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX, că a informat sindicatele feroviare, la sfârşitul săptămânii trecute, că transferurile bancare pentru plata salariilor se vor face la începutul acestei săptămâni.

"Aceasta fiind situaţia, administraţia consideră că protestul spontan al salariaţilor staţiei CF Dorneşti nu este justificat, cu atât mai mult cu cât astfel de manifestări produc efecte negative care se repercutează tot asupra feroviarilor", a precizat sursa citată.

Sin cauza protestului salariaţilor staţiei CF Dorneşti este afectată circulaţia a cinci trenuri de călători, care au înregistrat întârzieri între 30 şi 360 de minute, ceea ce înseamnă noi probleme financiare pentru companie, cu consecinţele de rigoare asupra salariilor în perioada următoare, se mai arată în comunicat.

Totodată, Compania CFR a precizat că reprezentanţii administraţiei şi partenerii sociali, desemnaţi de salariaţi pentru negocierea şi încheierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), poartă discuţii la nivel central referitoare la documentul pentru 2012-2013.

Directorul Regionalei CFR Călători Iaşi, Constantin Axinia, a precizat că protestul a fost declanşat la ora 9.30.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că angajaţii din CFR Infrastructură afiliaţi Sindicatului "Ştefan cel Mare" au declanşat un protest spontan, solicitând încheierea contractului colectiv de muncă pentru 2012-2013, plata salariilor restante şi plata drepturilor salariale câştigate prin decizii judecătoreşti.

El a spus că, din cauza acestui protest, două trenuri internaţionale - Moscova-Sofia şi Sofia-Moscova - au fost oprite în staţiile Vadu Siret şi Milişăuţi, unde staţionează de câteva ore. De asemenea, în Gara Dorneşti este oprit trenul Inter-Regio Dorneşti-Iaşi.

Prefectul de Suceava a precizat că în trenul internaţional aflat în gara Milăşăuţi se află 20 de pasageri - doi bulgari, opt ruşi, şapte ucraineni, un azer şi doi americani. Între cei 20 de pasageri sunt şi doi copii, a spus prefectul, precizând că nicio persoană nu are probleme medicale.

În trenul InterRegio se aflau câteva zeci de călători, care au plecat spre destinaţie cu maşini, potrivit autorităţilor locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO