Eveniment

Companiile medii au închiriat în şase luni cu 10% mai multe spaţii de birouri ca în 2013

Companiile medii au închiriat în şase luni cu 10% mai...

Autor: Cristina Cuncea

15.07.2014, 00:00 136

"Companiile medii continuă să prefere închirierea de spaţii în clădiri de birouri, segment ce a înregistrat 82% din preferinţele chirişilor, faţă de aproximativ 70% cât s-a înregistrat la nivelul întregului an 2013. Este un tonus bun în piaţă, se resimte un reviriment al companiilor medii, ele fiind cele mai flexibile în deciziile de business şi reacţionând primele la semnalele pozitive din economie. Ca urmare, au apărut companii ce caută să optimizeze confortul angajaţilor şi imaginea firmei şi chiar dacă se menţin în continuare anumite limitări de buget, accentul pe cele două criterii de selecţie a spaţiului de birouri conferă un semn de încredere în piaţă şi îmbunătăţesc perspectivele de viitor", a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Petrescu managing parter Esop, firmă activă mai ales pe segmentul spaţiilor de birouri pentru companii medii.

În perioada similară a anului trecut companiile medii au închiriat în jur de 31.000 metri pătraţi.

Esop a intermediat închirierea a 18.500 metri pătraţi de birouri în acest an în creştere de aproximativ 15% faţă de primul semestru din 2013. Aproape 60% din acest volum au reprezentat tranzacţii cu spaţii de sub 1.000 mp, realizate de companii medii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO