Eveniment

Concordia: vom contribui la modelarea politicilor europene şi aducem în prim-plan preocupările şi nevoile companiilor din România

Concordia: vom contribui la modelarea politicilor...

Autor: Răzvan Botea

09.05.2024, 21:26 68

Concordia va contribui la modelarea politicilor europene, aducând în prim-plan preocupările şi nevoile companiilor din România. Într-un moment marcat de provocări economice şi sociale, este esenţial ca vocea şi perspectivele mediului privat românesc să fie auzite la Bruxelles şi să fie duse acolo de viitorii europarlamentari, transmit reprezentanţii confederaţiei patronale Concordia cu ocazia lansării unui studiu în contextul Zilei Uniunii Europene.

România şi mediul de afaceri românesc trebuie să fie mai prezenţi în procesele decizionale de la Bruxelles. Nu poate fi un moment mai potrivit decât Ziua Europei să spunem asta şi să reiterăm, odată cu lansarea  documentului Agenda Europeană 2024 -2029, dorinţa de a contribui la modelarea politicilor europene în următorii cinci ani, prin implicare directă şi prin afilierea Concordia la cea mai mare structură reprezentativă a mediului de afaceri european, BusinessEurope”, spune Radu Burnete, director executiv Concordia.

În contextul alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024, care vor fi urmate de schimbări ale conducerii tuturor instituţiilor europene, Concordia propune o viziune şi un set de priorităţi şi obiective esenţiale pentru următorul mandat. Acestea reflectă contextul dificil în care se află economia europeană şi nevoia stringentă ca UE să redevină competitivă la nivel global, mai transmite sursa citată.

Concordia a lansat documentul Agenda Europeană – 2024-2029, viziunea confederaţiei pentru o Uniune Europeană mai competitivă: „Concordia reiterează prin acest document angajamentul de a promova competitivitatea şi rezilienţa economică a Uniunii Europene, în paralel cu angajamentul pentru Pactul Verde şi sprijinirea modelului social european. Propunem o serie de măsuri concrete şi inovatoare pentru a consolida Piaţa Unică, reducând în acelaşi timp barierele de reglementare şi promovând inovaţia şi dezvoltarea durabilă. De asemenea, subliniem importanţa consolidării dialogului social european şi a investiţiilor în dezvoltarea competenţelor necesare pentru tranziţia verde şi digitală, pentru a asigura o forţă de muncă agilă şi competitivă în Europa.”

Cu peste 80% din legislaţia naţională derivată din legislaţia europeană şi cu peste 95 de miliarde de euro atrase din fonduri europene, România a devenit o ţară considerabil mai dezvoltată faţă de momentul aderării, iar în următorii 5 ani poate atinge următorul nivel de dezvoltare şi competitivitate, dar şi de implicare în deciziile Uniunii, mai sunt de părere repezentanţii Concordia.

Consultaţi AICI documentul integral

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO