Eveniment

Confuzie totala la parcarile Dalli: contractul ar fi in vigoare

13.07.2009, 19:13 22

Firma Dalli continua sa exploateze spatiile de parcare cu plata din zona centrala a Capitalei, contractul incheiat in acest sens cu Primaria Municipiului Bucuresti ramanand inca in vigoare pentru ca „nu exista niciun act juridic sau administrativ care sa specifice contrariul", spun reprezentantii companiei.
Precizarea survine in conditiile in care primarul general, Sorin Oprescu, anunta la bilantul unui an de mandat incetarea contractului incheiat de municipalitate cu Dalli pentru administrarea a peste 3.000 de locuri de parcare si preluarea acestei atributii de catre primarie pana pe 11 iulie.
Reprezentantii Dalli spun insa ca nu li s-a comunicat pana in prezent nicio dispozitie a primarului general privind situatia parcarilor cu plata, iar Primaria Municipiului Bucuresti nu a inaintat nicio actiune in instanta prin care sa solicite rezilierea contractului. „Dalli va continua sa opereze in zona locurilor de parcare supuse clauzelor contractuale pana la data la care primaria va prelua propriu-zis locurile de parcare, indiferent de metoda aleasa." Reprezentantii Dalli spun ca au solicitat o intrevedere cu Sorin Oprescu pentru a discuta despre rezilierea contractului privind parcarile, dar pana in acest moment nu au primit niciun raspuns.
Dalli a fost infiintata in 1993 de Dorin Cocos, sotul ministrului turismului Elena Udrea, care s-a retras insa, in 2004, din actionariatul firmei.
Compania a obtinut in anul 2007 un profit net de 1,34 milioane de lei (circa 370.000 de euro), potrivit datelor Ministerului de Finante.
Actionarii Dalli sunt Cerga Nastase, Steluta Lucov si Radu Jianu, acesta din urma ocupand si functia de administrator al firmei. In mass-media au aparut in repetate randuri informatii privind relatiile de prietenie dintre acestia si fondatorul firmei, Dorin Cocos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO