Eveniment

Consiliul Concurenţei investighează Camera Auditorilor Financiari pentru tarife impuse membrilor

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei.

Autor: Cristina Cuncea

06.10.2014, 00:00 196

Mai mult, Camera ar fi aplicat sancţiuni prin eliminarea de pe piaţă a unei firme pentru practicarea unor preţuri considerate prea mici.

"Rolul concurenţei prin preţ este tocmai acela de a menţine preţurile la cel mai scăzut nivel posibil. Practicarea unor preţuri foarte mici nu este nocivă pentru piaţă decât în condiţiile în care compania deţine o poziţie dominantă de care abuzează prin practicarea unor preţuri de ruinare. Orice altă abordare privind practicarea unor preţuri considerate de competitori sub nivelul pieţei contravine principiilor unei economii de piaţă funcţionale", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei.

El a arătat că investigaţia a fost declanşată la sesizarea unui membru al Camerei Auditorilor care ar fi fost sancţionat pentru că a practicat tarife mai mici decât cele impuse de asociaţie.

Chiriţoiu a mai anunţat că un număr de 26 de companii riscă să fie amendate de către Consiliul Concurenţei în urma investigaţiei de pe piaţa de retail care vizează contractele dintre Metro, Selgros, Mega Image şi Interex şi furnizorii lor. Consiliul Concurenţei a mai declanşat două investigaţii privind posibila încălcare a regulilor de concurenţă de către companiile Rombat şi Caranda, active pe piaţa producţiei, distribuţiei şi comercializării de baterii şi acumulatori.

Odată cu declanşarea investigaţiei s-a efectuat o inspecţie inopinată la sediul Camerei, inspecţie autorizată de Curtea de Apel Bucureşti şi justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor legate de posibila practică anticoncurenţială.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO