Eveniment

Consiliul Concurenţei va finaliza în acest an o investigaţie din 2007 pe piaţa de electrice şi electronice

Consiliul Concurenţei va finaliza în acest an o investigaţie din 2007 pe piaţa de electrice şi electronice

Foto Cristina Nichituş

Autor: Marius Oncu

26.10.2012, 00:00 835

Consiliul Concurenţei va finaliza până la sfârşitul anului o investigaţie pe piaţa comercializării de echipamente electrice şi electronice şi cea a gestionării deşeurilor acestora, în care sunt implicate câteva zeci de firme din domeniu, acestea urmând să fie audiate în perioada următoare.

Investigaţia a fost declanşată iniţial în 2007 şi avea ca obiect o posibilă încălcare a legislaţiei de concurenţă de firmele membre ale Eco Tic - Asociaţia de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de consum. "Investigaţiile sunt aşteptate să se încheie în decembrie 2012. Compania a primit deja întrebări în această privinţă şi derulează acum propria investigaţie. Potrivit unui raport al autorităţilor antitrust din România, dacă ajung la concluzia că Praktiker România ar fi fost implicată în comportament neconcurenţial, ar putea fi impuse amenzi, de până la 8% din veniturile totale pe anul financiar trecut în cazul fiecărei companii implicate şi posibil şi companiei din România (a Praktiker - n.r.)", se menţionează în raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO