Eveniment

Consortiul Nabucco cere bani de la BEI

26.01.2009, 20:07 9

Consortiul care se ocupa de constructia gazoductului Nabucco a cerut Bancii Europene de Investitii (BEI) sa sprijine finantarea proiectului, insa institutia are nevoie de mai multe informatii inainte de a lua o decizie, a declarat presedintele BEI, Philippe Maystadt, citat de Reuters.

"Am fost abordati de consortiul Nabucco pentru a finanta o parte substantiala a proiectului", a spus Philippe Maystadt. Oficialul a precizat ca BEI va finanta proiectul doar daca este viabil. 
"In principiu suntem gata, dar bineinteles, vom finanta doar daca este viabil, asa ca vom avea nevoie de mai multe informatii pentru a vedea daca acest proiect intruneste criteriile pentru finantare", a adaugat el.
Costul estimat al proiectului este de aproximativ opt miliarde de euro.
Ungaria va gazdui astazi un summit pe tema Nabucco, la care vor participa tarile partenere, membrii consortiului, posibili furnizori de gaze naturale, dar si reprezentanti ai Uniunii Europene.
Partenerii proiectului sunt OMV (Austria), MOL (Ungaria), RWE (Hermania), Bulgargaz (Bulgaria), Transgaz (Romania) si Botas (Turcia). Gazoductul Nabucco ar trebui sa transporte circa 30 de miliarde de metri cubi de gaze pe o distanta de 3.300 km din zona Marii Caspice catre un hub de distributie din Austria, tranzitand Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO