Eveniment

Constructorii stadionului Ion Moina din Cluj: Statul trebuie sa plateasca restantele

23.12.2009, 23:12 31

Ioan Aschilean, presedintele Consiliului de Administratie alcompaniilor ACI Cluj si Grup 4 Instalatii, constructoriistadionului Ion Moina din Cluj, afirma ca principala masura pe caretrebuie sa o ia guvernul in 2010 este sa plateasca lucrarile dejaexecutate de firmele din industria constructiilor.
"Nefinantarea unor contracte din bugetul de stat si incasarea cuintarziere a facturilor pentru productia realizata au fostprincipalele probleme cu care ne-am confruntat anul acesta.Situatia trebuie remediata in 2010, cand piata constructiilor vainregistra din nou o scadere daca nu se vor debloca investitiilepublice", sustine Aschilean.
El este actionar la firme de constructii din Transilvania cu ocifra de afaceri totala de 81 mil. euro, care au circa 1.800 deangajati. ACI Cluj si Grup 4 Instalatii si-au mentinut anul acestacifra de afaceri totala la circa 205 mil. lei (49 mil. euro), maimult datorita contractelor castigate in anii trecuti.
Cel mai important contract castigat anul acesta in consortiu cufirmele Con A Sibiu, Transilvania Constructii, SC Dico si Tiganassi Bogart Construct a fost constructia noului stadion "Ion Moina"din Cluj, contract in valoare de 26 mil. euro fara TVA.
Printre actionarii ACI Cluj se numara unii dintre cei maiimportanti oameni de afaceri din Transilvania, precum HoriaCiorcila (presedintele Bancii Transilvania), Dorin Goia(principalul actionar al Teraplast), Gicu Agenor Gansca (actionarla mai multe firme de constructii din Transilvania) si GicaMereu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO