Eveniment

Copos imprumuta 5 mil. euro de la ING

28.08.2006, 20:11 21

Ana Pan, reteaua de cofetarii detinuta de omul de afaceri George Copos, a contractat un credit de 17,5 mil. lei (aprox. 5 mil. euro) de la ING Bank, conform datelor publicate de companie in Monitorul Oficial.
Banii au fost utilizati pentru realizarea investitiei intr-un centru de productie Ana Pan, care a fost inaugurat la inceputul acestui an. "Centrul este deja operational. Aici functioneaza acum laboratoarele companiei, care erau dispersate in mai multe locatii", a precizat Carmen Friptu, directorul comercial si de marketing al Ana Pan.
Unitatea de productie realizeaza zilnic 4.800 de kilograme de paine, 1.700 de produse de patiserie, 2.000 de kilograme de produse de cafetarie, 2% din total urmand sa fie reprezentate de produsele ecologice.
Anul acesta, compania si-a propus sa realizeze vanzari de 10 mil. euro, dupa ce anul trecut acestea au atins 6,5 mil. euro. Numarul de cofetarii Ana Pan, spun reprezentantii companiei, va ajunge la 30 in 2010, adica de trei ori mai mult decat la inceputul acestui an. Investitia implicata de deschiderea unei cofetarii este de aproximativ 100.000 de euro. Compania are in vedere si extinderea in provincie prin intermediul francizei.
Ana Pan face parte din grupul de firme Ana, al caror actionar majoritar este George Copos. Acesta este printre cei mai bogati oameni de afaceri locali, cu o avere estimata la aprox. 400 mil. euro.
Copos detine si reteaua Ana Hotels, care opereaza sapte hoteluri, dintre care unul de cinci stele pe piata Capitalei-Crowne Plaza, dar si trei hoteluri in statiunea Poiana Brasov -S portul, Bradul si Poiana -, iar in statiunea de la mare Eforie Nord-hotelurile Astoria si Europa, respectiv centrul de sanatate Ana Aslan Health Spa. Copos a preluat anul trecut hotelul de cinci stele Hilton din Capitala. Hotelul a raportat in 2005 un profit brut de 9,5 mil. euro, la o cifra de afaceri de 19,3 mil. euro.
Copos a fost vicepremier timp de un an si jumatate, dar si-a dat demisia inainte sa fie trimis in judecata in dosarul "Loteria". In acelasi timp, el este si proprietarul clubului de fotbal Rapid. Copos este senator din partea Partidului Conservator.
Principalele banci cu care lucreaza sunt BRD si ING.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO