Eveniment

Coridorul IV este prioritar, spune premierul

03.10.2005, 19:33 14

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri, la Deva, ca Guvernul isi va respecta obligatiile luate de Romania, una dintre prioritatile Executivului fiind Coridorul IV. Potrivit premierului, nu se poate lucra in paralel la doua proiecte de mare anvergura - Coridorul IV si Autostrada Transilvania.

"Coridorul IV va fi realizat incepand din anul 2006. Trebuie sa ne respectam obligatiile asumate. Trebuie sa va spun insa ca daca banii ne permit, vom realiza si celelalte obligatii asumate. Insa, astazi, la Deva, va declar ca nu putem lucra in paralel la doua proiecte de mare anvergura, adica si la Coridorul IV si la autostrada Bechtel", a spus Tariceanu. Premierul nu a explicat insa ce efect va avea stabilirea acestor prioritati asupra proiectului Bechtel.

In schimb, liderul PD Emil Boc a anuntat ca inundatiile au determinat prelungirea negocierilor dintre autoritati si reprezentantii Bechtel pentru modificarea contractului incheiat cu aceasta pentru constructia Autostrazii Transilvania. Boc sustine ca au loc discutii la Ministerul Finantelor privind asigurarea surselor de finantare, pentru convenirea schemei de finantare a lucrarilor la autostrada si pentru identificarea resurselor financiare. Boc a spus ca saptamana aceasta va avea loc ultima runda de negocieri.

"Dupa aceste intalniri se va face o declaratie publica cu privire la negocierile existente. Este nevoie de o intalnire la nivel de varf, o discutie politica, pentru a incheia acest subiect. Imi exprim convingerea ca deznodamantul va fi unul favorabil, iar lucrarile vor fi continuate", a adaugat Boc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO