Eveniment

Credite de 10 mil. dolari pentru investitii rurale

15.03.2004, 00:00 18



Proiectele de investitii din zonele rurale vor putea folosi finantari in valoare totala de 10 milioane de dolari sub forma de credite acordate de Banca Transilvania, pe baza unui imprumut acordat de Banca Mondiala in cadrul programului de finantare rurala aflat in administrarea Ministerului Finantelor. Acordul de finantare va fi semnat maine. Banca Mondiala a criticat in repetate randuri intarzierea cu care Ministerul Finantelor a organizat procedurile necesare folosirii banilor. Desi programul a fost semnat in luna mai a anului 2002, pana in prezent Ministerul Finantelor semnase acorduri de finantare numai cu RoBank si Banca Romaneasca, doua banci cu acoperire teritoriala foarte restransa, care in nici un caz nu ajung in zonele rurale vizate de program. Bancile interesate, pot obtine finantari in cadrul programului tocmai pentru extinderea retelelor de sucursale.



Creditele disponibile prin RoBank, Banca Romaneasca si Banca Transilvania pot fi contractate de societati cu capital majoritar privat, care desfasoara activitati in zonele rurale, in agricultura, servicii sau industrie.



Proiectul de dezvoltare rurala a fost lansat in luna mai a anului 2002 si are o valoare de 150 de milioane de dolari, din care prima etapa, pentru perioada 2002-2006, reprezinta 80 de milioane de dolari.



Printre componente se numara acordarea de credite pentru investitii, in valoare totala de 48 milioane de dolari. Bancile comerciale primesc fondurile de la Ministerul Finantelor si acorda imprumuturi de pana la un milion de dolari, la o dobanda negociata cu beneficiarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO