Eveniment

Cum vor fi impartite actiunile dupa fuziunea burselor

23.12.2005, 19:06 8

Actiunile inscrise la cota Bursei de Valori Bucuresti vor fi admise la tranzactionare pe piata reglementata daca valoarea capitalizarii medii a emitentilor in 2005 reprezinta cel putin echivalentul in lei al unui milion de euro, companiile urmand sa inde-plineasca obligatii de informare si con-ditiile de lichiditate stabilite de BVB. Aceasta prevedere este inclusa in dispunerea de masuri 15/2005 a Comi-siei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

In cadrul sectiunii pentru actiunile care nu sunt admise la tranzactionare va fi utilizat mecanismul specific unei piete order driven, de tip licitatie.

Pe sistemului alternativ de tran-zactionare vor fi realizate transferuri cu titlurile emitentilor neadmisi la BVB pentru care organele statutare au aprobat, de-a lungul timpului, in-scrierea la cota a actiunilor in cadrul BVB si RASDAQ si au semnat an-gajamente in acest sens. O alta condi-tie este indeplinirea criteriilor de lichiditate stabilite de BVB prin regle-mentari proprii, aprobate in prealabil de CNVM. Operatorul de sistem va organiza o platforma de tranzactio-nare pe care se vor tranzactiona actiu-nile societatilor care nu indeplinesc aceste conditii.

La data integrarii Romaniei in UE se va suspenda transferul actiunilor care, la acel moment, se tranzactioneaza pe aceasta platforma, urmand ca aceste titluri sa fie retrase de la tranzactionare si radiate din evidentele CNVM. Pana la data aderarii emitentii pot initia si finaliza procedurile de admitere la tranzactionare in cadrul sistemului alternativ de tranzactionare sau in cadrul Bursei de Valori Bucuresti. Legea 297/2004 privind piata de capital prevede ca actiunile unei societati pot fi admise pe piata reglementata daca aceasta are o capitalizare anticipata de cel putin echivalentul in lei al 1 mil. euro. In situatia in care capitalizarea nu se poate anticipa, valoarea capitalului si a rezervelor, incluzand profitul sau pierderea companiei din ultimul exercitiu financiar, trebuie sa fie de cel putin echivalentul in lei al 1 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO