Eveniment

Cursa auto Bucharest Challenge s-ar putea transforma in acest an in Budapest Challenge

Cursa auto Bucharest Challenge s-ar putea transforma in acest an in Budapest Challenge
29.05.2009, 00:00 29

Compania Bucharest Ring se afla in negocieri cu Primaria Capitalei pentru organizarea si in acest an a evenimentului Bucharest Challenge in jurul Palatului Parlamentului, care necesita investitii de 4,5 milioane de euro.

„Mai avem o saptamana in care se mai poate lua decizia de a organiza evenimentul la Bucuresti. Dupa care trebuie sa cautam o alta alternativa. Cea mai buna solutie ar fi Budapesta", a declarat Hartmut Beyer, promotorul Bucharest Challenge.
Cursa FIA GT era initial programata pe 30 august, dar, din cauza faptului ca a fost aprobat deja concertul sustinut de Madonna in parcul Izvor pe data de 26 august, a fost mutata pe data de 9 august. Asadar, Bucharest Challenge ar trebui organizat intre 7 si 9 august. Din cauza modificarii datei, in cadrul evenimentului nu va mai fi organizata si cursa de Formula 3, ci doar FIA GT, Dacia Logan Cup si posibil Porsche Cup.
Beyer a mai spus ca investitia totala pe care a realizat-o in Bucharest Challenge in ultimii doi ani se ridica la 17 mil. euro, din care 12 mil. euro in primul an, atunci cand a fost reabilitat asfaltul, si 5 mil. euro in 2008. Investitia era programata sa fie amortizata pe o perioada de zece ani, dar, potrivit organizatorilor, anul acesta se vor inregistra pierderi de 3-4 mil. euro in cazul in care nu se va organiza evenimentul.
Cu toate acestea, compania nu ia in calcul anularea editiilor viitoare ale Bucharest Challenge. „Cu toate ca ne confruntam cu o criza economica, Bucharest Challenge ar avea un succes si in acest an. Salonul Auto de la Bucuresti nu mai are loc, pentru ca oricum aici nu se prezenta nicio premiera. Toate lansarile de modele importante sunt la Geneva, Frankfurt sau Paris, nu la Bucuresti", a spus Beyer.
Potrivit organizatorilor, Capitala ar castiga circa 25-26 de milioane de euro numai prin promovarea gratuita la nivel mondial, prin intermediul cursei FIA GT, urmarita la nivel mondial de peste 600 mil. telespectatori.
„Daca anul trecut au fost 3.500 de turisti straini, anul acesta avem dezvoltat un concept in colaborare cu EasyJet de a vinde bilete de avion la pachet cu cele de Bucharest Challenge. Astfel estimam minimum 15.000 de straini, care ar cheltui cel putin 3-400 de euro pe zi in Bucuresti", a spus Beyer.
Consilierii municipali l-au imputernicit miercuri pe primarul general Sorin Oprescu sa inceapa negocierile pentru organizarea la Bucuresti a unui circuit FIA GT pe arterele de langa Palatul Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO