Eveniment

Cutremur cu magnitudinea de 7,6, produs în Noua Zeelandă

Cutremur cu magnitudinea de 7,6, produs în Noua Zeelandă

Autor: Mediafax

22.10.2011, 01:15 357

Un seism cu magnitudinea de 7,6 s-a produs apropierea Arhipelagului neo-zeelandez Kermadec, anunţă USGS.

Cutremurul s-a produs sâmbătă, la ora locală 5,57 (vineri, ora 20.57, ora României), în zona insulelor Kermadec (Noua Zeelandă).

Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), epicentrul seismului a fost localizat la 180 de kilometri est de insula Raoul, la o adâncime de aproximativ 38 de kilometri.

Insulele Kermadec se află la circa 1.200 de kilometri nord de insula de Nord, una dintre principalele două insule care constituie Noua Zeelandă, informează Mediafax.

Potrivit primelor informaţii, nu s-au înregistrat pagube sau victime. Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific, instalat în Hawaii (SUA), a anunţat că în urma acestui seism nu este necesară lansarea unei alerte pentru zonele de coastă.

Centrul a precizat însă că unele zone ar putea constata timp de câteva ore creşteri uşoare ale nivelului mării, fără efecte distructive.

Noua Zeelandă se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă în care activitatea seismică este deosebit de intensă, şi se confruntă frecvent cu seisme.

Al doilea oraş al ţării, Christchurch, a fost devastat în februarie de un seism cu magnitudinea 6,3, soldat cu 181 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO