Eveniment

DESANTUL DECENIULUI: Peste 130 de descinderi la punctele de frontieră din vestul ţării. Persoane ridicate şi aduse la Bucureşti cu elicoptere şi maşini

Desantul deceniului: Peste 130 de descinderi la punctele de frontieră din vestul ţării. Persoane ridicate şi aduse la Bucureşti cu elicoptere şi maşini

Autor: Mediafax

08.02.2011, 09:26 38

Peste 130 de descinderi au loc, marţi, de la ora 6.00, lalocuinţele şi la locurile de muncă ale unor vameşi şi poliţişti defrontieră din zona de vest a ţării într-o amplă anchetă coordonatăde DNA privind corupţia la frontieră, persoanele vizate urmând a fiaduse la Bucureşti pentru audieri, informează Mediafax.

Zeci de poliţişti şi mascaţi, coordonaţi de ofiţeri ai DGA şi deprocurori ai DNA, au descins, marţi dimineaţă, în vămile StamoraMoraviţa, judeţul Timiş, şi Naidăş, judeţul Caraş - Severin, maimulţi vameşi şi poliţişti de frontieră fiind suspectaţi de luare demită şi înlesnire a traficului cu ţigări din Serbia.

La descinderi participă jandarmi, poliţişti, ofiţeri aiDirecţiei Generale Anticorupţie, persoanele vizate în anchetaDirecţiei Naţionale Anticorupţie urmând a fi aduse la Bucureştipentru audieri.

În acest caz, poliţiştii şi vameşii vizaţi au fost monitorizaţimai multe luni, procurorii având indicii şi probe privind fapte decorupţie la punctele de trecere a frontierei.

Două elicoptere ale MAI au aterizat, marţi, în jurul orei 9.00,în Vama Stamora Moraviţa, cu acestea urmând să fie aduşi laBucureşti la audieri poliţişti de frontieră şi vameşi din acestpunct vamal suspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficuluide ţigări din Serbia.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, zeci de vameşi şipoliţişti de frontieră au fost ridicaţi de poliţişti, o parte dinaceştia urmând să fie duşi la Bucureşti, pentru audieri, cu celedouă elicoptere.

Peste o sută de persoane, vameşi, poliţişti, dar şi presupuşitraficanţi de ţigări, sunt vizate de descinderile care au avut loc,marţi, dimineaţa, la punctele de trecere a frontiereiStamora-Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO