Eveniment

Deutsche Bahn a taiat 300 de joburi de la Romtrans

02.06.2010, 23:47 47

Gigantul transportator german Deutsche Bahn a taiat 300 delocuri de munca, dupa reorganizarea companiei detinute pe piataromaneasca, Schenker Romtrans, care a aparut in urma fuziunii deanul trecut dintre Schenker si casa de expeditii Romtrans.

In prezent, in compania Schenker Romtrans, care transportamarfuri pe cale rutiera, feroviara, aeriana si maritima, lucreaza1.144 de salariati, mai putin cu 20% fata de nivelul din 2008. Dupatoate masurile luate de conducerea companiei, oficialii au anuntatca asteapta o cifra de afaceri de 294 milioane lei (70,5 mil.euro), nivel similar in euro cu cel de anul trecut si mai mare cu15% in lei. Cea mai mare parte a afacerilor companiei este generatade transportul international de marfuri. "Exporturile vor contribuicu 58% in cifra de afaceri anul acesta fata de 52% anul trecut",potrivit oficialilor companiei.

La sfarsitul lui 2008, DB Schenker, unul dintre cei mai marifurnizori de servicii de transport din lume, o filiala a grupuluiDeutsche Bahn, cu afaceri de 19 miliarde de euro in 130 de tari, aplatit 90 de milioane de euro pentru preluarea casei de expeditiiRomtrans.

Pe aceasta piata a transportului de marfuri mai activeazacompania Grup Feroviar Roman, controlata de Gruia Stoica si care arulat anul trecut o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro. Deasemenea, cel mai mare transportator rutier local, Edy Spedition, aobtinut anul trecut o cifra de afaceri de 117 milioane de euro, cu23% sub nivelul inregistrat in anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO