Eveniment

Dezastru umanitar în Japonia: Peste 215.000 de persoane evacuate

Dezastru umanitar în Japonia: Peste 215.000 de persoane evacuate după cutremurul urmat de tsunami

Autor: Alexandra Fusoi

12.03.2011, 13:45 42

Mai mult de 215.000 de persoane au fost evacuate şi cazate înadăposturi din nordul şi estul Japoniei, după cutremurul violenturmat de tsunami din Japonia, a anunţat, sâmbătă, poliţia niponă,citată de AFP.

Mai mult de 100.000 de persoane au fost evacuate numai înprefectura Fukushima, 45.000 dintre acestea fiind locuitori dinzona centralelor nucleare de la Fukushima.

Numărul total al persoanelor evacuate ar putea fi mult mai mare,însă poliţia nu dispune încă de informaţii privind situaţia dinprefectura Miyagi, cel mai grav afectată de cutremur. Autorităţilejaponeze au afirmat că mii de persoane sunt încă blocate în clădiriizolate de ape în prefectura Miyagi.

Guvernul a decis evacuarea populaţiei pe o rază de 10 kilometriîn jurul centralei nucleare Fukushima 1 şi pe o rază de treikilometri în zona centralei Fukushima 2, unde au fost înregistratedefecţiuni ale sistemelor de răcire a reactoarelor. Cele douăcentrale, care deservesc parţial regiunea Tokyo, sunt situate lacirca 250 de kilometri nord de capitala niponă. Citiţi mai multdespre dezastrul umanitar din Japonia pewww.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO