Eveniment

Disputa pentru un teren cumparat de Petrom de la Ministrul Justitiei

06.12.2002, 00:00 26

Societatea Nationala a Petrolului (SNP) Petrom a anuntat ieri, ca raspuns la o serie de articole publicate de presa centrala, ca achizitionarea unui teren de la ministrul Justitiei, Rodica Stanoiu, este corecta.
Presa centrala a publicat, miercuri si joi, doua articole conform carora Petrom a achizitionat, pentru 100.000 de dolari, valoare considerata "fabuloasa", o casa si un teren din Filiasi, proprietati care au apartinut ministrului Justitiei, pretul de cumpararea fiind considerat de aproximativ zece ori mai mare decat cel al altor imobile din zona.
Petrom arata, intr-un comunicat, ca nu a fost interesata sa achizitioneze imobilul amplasat pe terenul respectiv, cu o suprafata de 870 metri patrati, inchiriat de companie. De asemenea, conducerea SNP sustine ca, in conditiile in care proprietarul bunurilor si-a exprimat intentia sa le instraineze, compania a avut de ales intre achizitionarea terenului si dezafectarea depozitului PECO Filiasi. Intrucat cele mai importante instalatii tehnologice ale depozitului PECO erau amplasate pe acest teren, iar pozitionarea acestuia asigura, de asemenea, alte facilitati pentru companie, Petrom a hotarat sa cumpere respectiva proprietate.
"A fost intocmit un studiu de evaluare de catre un expert atestat ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania - n.r.), rezultand o valoare de piata de 111.653 de dolari, fara TVA. (...) Faptul ca terenul a apartinut doamnei Rodica Stanoiu nu are nici o relevanta, procedura de tranzactionare fiind aceeasi pentru orice situatie similara", se mai arata in comunicatul Petrom. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO