Eveniment

Dosarul DD: sediul Ursus, percheziţionat la cererea DNA

24.08.2010, 23:48 37

Judecătoria sectorului 1 a Municipiului Bucureşti a admis laînceputul acestei săptămâni cererea formulată de Parchetul de pelângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia NaţionalăAnticorupţie (DNA) de a percheziţiona sediul din Capitală alproducătorului de bere Ursus Breweries, parte a grupuluiSABMiller.
Decizia a fost luată în urma deschiderii unui nou dosar penal, încare este învinuit şi Dan Diaconescu, patronul postului deteleviziune OTV, acuzat deja de şantaj într-un dosar similar. "Înaceastă dimineaţă, reprezentanţii Direc­ţiei Naţionale Anticorupţieau fost la sediul Ursus Breweries în baza unei autorizaţii emise deJudecătoria sectorului 1, Bucureşti, ca parte dintr-o procedură deinvestigaţie de care se ocupă în prezent. Autorizaţia nu specificăobiectul sau persoanele implicate în investigaţie, darreprezentanţii DNA au confirmat că Ursus Breweries nu estesubiectul cazului investigat. Am sprijinit autorităţile în demersulrealizării acestei investigaţii şi în acest moment nu avemcapacitatea de a oferi alte informaţii legate de acest caz", audeclarat reprezentanţii Ursus Breweries.
Instanţa a dispus atât autorizarea unor percheziţii la sediulproducătorului de bere Ursus Breweries din Calea Victoriei, cât şiemiterea unor autorizaţii de per­cheziţie pe o perioadă de cincizile, în cadrul unui dosar în care sunt menţionaţi ca învinuiţi DanDiaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru AndreiCostin Iuga.
În urmă cu aproximativ un an, postul de televiziune OTV a realizato anchetă jurnalistică în care susţinea că berea Redd's conţineanumiţi compuşi dăunători organismului, adăugaţi în cadrulprocesului de fabricaţie. În urma acestei anchete, Ursus Breweriesa schimbat reţeta de fabricaţie a brandului Redd's.
Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, reprezentanţii DNAsunt de părere că această anchetă jurnalistică a mascat un eventualşantaj asupra producătorului de bere, iar procurorii caută înprezent dovezi în acest sens. Dan Diaconescu mai este cercetatîntr-un dosar de şantaj al primarului comunei arădene Zărand, IonMoţ.
Reprezentanţii Ursus Breweries nu au dezvăluit care a fost motivulpentru care compania a decis să modifice reţeta berii Redd's încursul anului trecut, nici dacă compania a fost şantajată sau nu deproprietarul postului OTV, Dan Diaconescu, sau alţi angajaţi aipostului pentru a nu fi făcută publică ancheta jurnalistică desprecompuşii berii Redd's.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO