Eveniment

Dracula Park reinvie cu un control

09.03.2006, 00:00 15

Premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut ieri ministrului delegat pentru control, Cristian David, sa verifice contractul de realizare a Parcului Turistic si de Agrement Snagov, fostul Dracula Park.

Regia de Administrare a Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si societatea Dracula Park au incheiat in 2003 un contract de asociere in participatiune, pe o perioada de 49 de ani, pentru realizarea parcului turistic si de agrement de la Snagov.

Potrivit contractului, RAPPS asigura dreptul de folosinta asupra unui teren aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea Regiei, cu o suprafata de aproape 460 de hectare, in comuna Snagov. Pe terenul pe care ar fi trebuit sa se construiasca parcul de distractii functioneaza si in prezent ferma RAPPS Vlasia.

Luna trecuta, Consiliul de Administratie al Regiei a decis rezilierea contractului incheiat cu Dracula Park, fara insa ca procedurile necesare in acest sens sa fie finalizate.

Constatand aceasta situatie, precum si lipsa de reactie a RAPPS pentru solutionarea acestei probleme in ultimul an, premierul Tariceanu a cerut ministrului delegat pentru control sa verifice situatia si sa propuna masurile administrative si juridice pentru rezolvarea cazului.

Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa in prima varianta fiind Sighisoara. Intens mediatizat la acea vreme, proiectul a fost una dintre initiativele de inceput de mandat ale fostului ministru al turismului Dan Matei Agathon.

Ulterior, Guvernul Nastase a decis amplasarea parcului la Snagov, pe un teren aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea RAAPPS. Schimbarea locatiei a determinat modificarea proportiilor, suprafata proiectului din proximitatea Capitalei crescand de la 220 ha la 280 ha. Noul loc de distractii cu numele de Dracula ar fi avut nevoie de o investitie de 40-70 de milioane de dolari, fata de estimarile initiale care indicau 31,5 milioane de dolari. Pentru finantarea proiectului a fost lansata si o emisiune de obligatiuni in urma careia au fost stranse aproape trei milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO