Eveniment

Draxlmaier prefera Romania Slovaciei

12.07.2006, 19:59 17

Draxlmaier, compania germana producatoare de componente auto, a renuntat in luna mai la construirea unui centru de productie in orasul slovac Rimavska Sobota, preferand dezvoltarea operatiunilor din Romania, conform agentiei de stiri TASR.
Draxlmaier si autoritatile orasului au ajuns la o intelegere in afara curtii judecatoresti prin care compania germana s-a angajat sa ofere despagubiri in valoare de 234.222 de euro pentru renuntarea la proiect.
Investitorul strain intentionase sa produca componente auto in orasul slovac, dar ulterior a renuntat la acest proiect, fiind de acord sa suporte costurile legate de pregatirea investitiilor, conform declaratiei lui Stefan Cifrus, primarului orasului,. Desi autoritatile cerusera initial o suma mai mare, primarul s-a declarat multumit cu acest rezultat. Compania a despagubit orasul pentru cheltuielile de 40.000 de euro legate de pregatirea proiectului. Administratia locala a cerut inca 338.000 de euro ca despagubire pentru tranzactionarea terenului pe care urma sa fie construita fabrica, insa investitorul a fost de acord sa plateasca numai jumatate din aceasta suma. "Orasul nu ar fi recuperat oricum costurile legate de achizitionarea terenului in instanta pentru ca a primit terenul inapoi", a declarat primarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO