Eveniment

Dumitru, PMB: Pornim în 2014 faza a II-a a b-dului Uranus, pasajul de la Piaţa Sudului şi un nou bulevard în partea de Est a Capitalei

15.01.2014, 00:08 846
Primăria Capitalei are în plan demararea în lunile următoare lucrările la faza a doua a noului bulevard Buzeşti - Berzei - Uranus, dar şi demararea lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului pentru a închide inelul median al Capitalei.
 
Pe lângă aceste proiecte, s-a mai demarat deja construcţia unui nou pasaj între Nicolae Grigorescu şi Splaiul Dudescu, cu o valoare de aproape 89 mil. lei cu TVA, ce va completa inelul median secundar în partea de est a Capitalei, ca legătură între autostrăzile A3 şi A2.
 
„La Piaţa Sudului va fi un pasaj denivelat subteran, pe direcţia Mihai Bravu – Niţu Vasile. Termenul este de 18 luni de execuţie. Au fost depuse ofertele, suntem în procedură de atribuire. Sperăm ca în decurs de două trei luni să avem contractul semnat“, a spus Mădălin Dumitru, director general în cadrul Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice a Primăriei Capitalei, prezent ieri la emisiunea ZF Live. A doua etapă a bulevardului Uranus va fi demarată în următoarele luni, în condiţiile în care secţiunea între str. Vasile Pârvan şi piaţa George Coşbuc are Planul Urbanistic Zonal în faza finală de avizare, aşteptându-se acum avizul privind subtraversarea zonei Palatului Parlamentului.
 
Când vom subtraversa dealul Palatului Parlamentului
 
„Ne mai rămâne un aviz de obţi­nut la Camera Deputaţilor pentru a putea subtraversa dealul Palatului Parlamentului, nu Palatul Parlamentului propriu-zis. Nu intrăm nici pe sub clădirea Patriarhiei. Între ele se află un culoar, iar sub acel deal va fi un tunel amplasat la o adâncime de aproximativ 15 metri“, a spus Dumitru. Astfel, tunelul ce va fi săpat prin Dealul Arsenalului va subtraversa inclusiv Calea 13 Septembrie şi va ieşi direct în strada Uranus, astfel încât cei care vor veni dinspre sudul Capitalei, cum ar fi cartierul Rahova, vor avea un acces mai rapid spre centru sau nordul Capitalei, fără a mai fi nevoiţi să ocolească Palatul Parlamentului. A treia etapă a proiectului prevede co­nexiunea dintre Piaţa Coşbuc şi Gara Progresul, iar calea de rulare va fi realizată în mare parte pe traseul unei căi ferate dezafectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO