Eveniment

Dupa Fitch, si S&P retrogradeaza Rompetrol din cauza datoriilor

17.06.2009, 18:23 15
Standard&Poor’s a revizuit in scadere ratingul Rompetrol Group pentru datoriile pe termen lung, de la nivelul „B plus" la „B", cu perspectiva negativa, in urma ingrijorarilor privind capacitatea actionarului majoritar, grupul kazah KazMunaiGas, de a-i acorda, sprijin, in caz de nevoie.
„Revizuirea in scadere a ratingului si plasarea sub supraveghere a acestuia, cu implicatii negative, reflecta ingrijorarea privind capacitatea KazMunaiGas, detinatorul unei participatii de 75% la Rompetrol Group, de a-i furniza la timp lichiditati in caz de nevoie", a declarat Elad Jelasko, analist la S&P, citat de Mediafax.
Ratingul atribuit de S&P grupului KazMunaiGas este „BBB minus", fiind pus sub supraveghere, cu implicatii negative. Calificativele Rompetrol continua sa depinda in mare parte de sprijinul din partea KazMunaiGas, ratingul individual al grupului Rompetrol, „CCC plus", continuand sa fie vulnerabil.
La sfarsitul lunii mai, Fitch a redus de asemenea ratingul pentru datoriile pe termen lung ale Rompetrol de la „B plus" la „B" cu perspectiva negativa, acuzand deteriorarea profilului de credit al companiei.
Fitch arata atunci ca lichiditatile disponibile sunt insuficiente pentru acoperirea datoriei pe termen scurt de 706 mil. dolari de la finele lunii martie. Actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) au scazut ieri cu 7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO