Eveniment

După Lady Gaga, Turismul dă 60.000 de euro bani europeni şi pentru Red Hot Chili Peppers

După Lady Gaga, Turismul dă 60.000 de euro bani europeni şi pentru Red Hot Chili Peppers

Autor: Mirabela Tiron

28.08.2012, 00:07 339

După ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de noul ministru Eduard Hellvig, a atras critici dure pentru finanţarea promovării din fonduri europene a brand-ului turistic în cadrul concertului artistei Lady Gaga şi chiar admonestarea premierului Ponta, acum urmează un alt concert la Bucureşti, cel al formaţiei Red Hot Chili Peppers, pentru care ministerul a alocat 60.000 de euro.

Deşi Eduard Hellvig cataloga în prima conferinţă de presă ca "aberaţii de investiţii" modul în care fostul ministru Elena Udrea a cheltuit banii ministerului, el a aprobat o campanie de promovare a brand-ului turistic de un sfert de milion de euro din fonduri europene în cadrul a trei evenimente: festivalul B'estfest din Tunari, concertul cântăreţei Lady Gaga, care a avut loc pe 16 august şi concertul formaţiei Red Hot Chilli Peppers, care are loc pe 31 august.

Înainte de concertul lui Lady Gaga, premierul Victor Ponta declara că nu ştie nimic despre această campanie a Ministerului Turismului şi că are curajul de-a anticipa că acest contract a fost semnat înainte să vină Eduard Hellvig la conducere. După declaraţia premierului, Eduard Hellvig a organizat o conferinţă de presă în care preciza că de fapt el a redus bugetul alocat iniţial promovării brand-ului în cadrul acestor evenimente cu peste 50%, de la suma de 600.000 euro la 256.000 euro.

Procedura de achiziţie a serviciilor pentru această campanie s-a făcut prin negociere fără anunţ de participare. Firma care s-a ocupat de organizarea celor trei evenimente şi căreia i

s-a atribuit contractul este Emagic Concerts.

"Noi am aplicat pentru fonduri europene de la Bruxelles prin programul care se derulează prin Ministerul Turismului. Sunt bani europeni pe care noi ne străduim să îi absorbim şi mă întristează să văd tot ce se scrie în presă. Noi nu luăm bani de la Guvern, luăm bani europeni. S-a tot scris de concertul lui Lady Gaga, fiecare filmuleţ postat pe Youtube cu Lady Gaga are milioane de vizualizări", a declarat Laura Coroianu, CEO al firmei Emagic. Întrebată telefonic de ZF câţi turişti străini au fost la concertul lui Lady Gaga, ea a spus că nu poate să dea cifre "acum". Vorbim după concertul Red Hot Chili Peppers, a spus Laura Coroianu.

În referatul de oportunitate aprobat de ministru pentru această campanie de promovare derulată de minister se preciza că la concertul lui Lady Gaga vor fi 15.000 de turişti străini dintr-un total de 50.000 de participanţi. Cifrele sunt însă doar cele pe care s-a bazat referatul de oportunitate, nefiind confirmate până acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO