Eveniment

După scandalul filmărilor, urmează un val de susţinere pentru premierul finlandez Sanna Marin: Femeile din Finlanda postează videoclipuri de la petreceri

După scandalul filmărilor, urmează un val de...

Autor: Cosmin Pirv

21.08.2022, 12:00 477

Sute de femei finlandeze au postat pe reţelele de socializare filme cu ele dansând şi petrecând în sprijinul premierului Sanna Marin. Aceasta a fost implicată într-un scandal după ce a apărut o înregistrare video în care dansa la o petrecere privată, potrivit The Guardian.

Filmele cu femei care dansează şi se distrează cu prietenii, postate cu hashtagul solidaritate cu Sanna, au apărut după ce premierul s-a confruntat cu critici privind comportamentul său atunci când au apărut două videoclipuri în care cântă şi dansează la o petrecere cu prietenii şi un altul în care se distrează într-o sală VIP a unui cunoscut club din Helsinki.

Afirmaţiile referitoare la consumul de droguri la petrecere au fost respinse de prim-ministru, care a declarat că a făcut un test antidrug, al cărui rezultat va fi făcut public.

Opoziţia a acuzat-o pe Sanna Marin, în vârstă de 36 de ani, că nu îşi respectă atribuţiile de prim-ministru şi oferă exemple de comportament social negativ.

Sanna Marin s-a apărat spunând că nu a făcut altceva decât „să danseze, să cânte, să-şi îmbrăţişeze prietenii şi să bea alcool”. „Sper ca în anul 2022 să fie acceptat faptul că până şi factorii de decizie dansează, cântă şi merg la petreceri”, a declarat Marin.

În replică, sute de femei au postat propriile videoclipuri în care dansează şi beau şi o susţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO