Eveniment

E.ON: Facem concedieri doar daca nu merg plecarile voluntare

18.06.2009, 18:17 92

E.ON Gaz Distributie, companie care grupeaza cea mai mare parte a angajatilor E.ON pe segmentul gazelor naturale, spune ca va aplica programele de concedieri colective doar in cazul in care programele de plecari voluntare si de pensionari anticipate nu vor da rezultatele asteptate de companie.

Compania precizeaza ca deja a initiat un proces de consultare cu sindicatele pe tema concedirilor colective, proces care se desfasoara in continuare si in acest moment.
„Programul de concedieri colective ar urma sa fie implementat doar in cazul in care programele de plecare voluntara, respectiv cel de pensionare anticipata nu vor da rezultatele necesare", a declarat Marc-Daniel Buck, presedintele consiliului de administratie al E.ON Gaz Distributie.
Ieri, atat la sediul E.ON Gaz Distributie din Targu-Mures, cat si la cel din Bucuresi au avut loc actiuni de protest. Potrivit Mediafax, sindicalistii sunt nemultumiti de o decizie a companiei privind declansarea concedierilor colective si spun ca circa 2.000 de angajati din cei 5.600 si-ar putea pierde locurile de munca. Grupul german E.ON a preluat in 2005 controlul asupra fostului Distrigaz Nord. Angajatii care se inscriu in programul de plecari voluntare primesc pana la 24 de salarii compensatorii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO