Eveniment

Economii de pandemie: românii au lăsat în restaurante şi cafenele între 0,5 şi 1% din venitul mediu lunar de când a început pandemia. Înainte, ponderea era de peste 2%. În 2020, piaţa de restaurante a scăzut la jumătate sau chiar mai puţin faţă de nivelul de 3 miliarde de euro atins în 2019

Economii de pandemie: românii au lăsat în restaurante...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.02.2021, 17:00 289

Cheltuielile alocate pentru hoteluri, restaurante şi cafenele în 2020 au ajuns la un minim de 0,5% din venitul mediu lunar pe o gospodărie, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, într-un an în care pandemia a pus lacătul pe uşa businessurilor din HoReCa.

În trimestrul al treilea din 2020, în condiţiile în care, pentru o perioadă, măsurile se mai relaxaseră, iar România ieşise din starea de urgenţă, ponderea cheltuielilor cu restaurantele şi cafenelele ajunsese la 1% din venitul mediu lunar pe o gospodărie, de 5.302 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO