Eveniment

Elicopter prabusit in zona Medgidia

08.04.2003, 00:00 47

Un elicopter apartinand Bazei 57 Aeriene Mihail Kogalniceanu s-a prabusit, ieri, in zona comunei Castelu, judetul Constanta, toti cei trei membri ai echipajului pierzandu-si viata.
Doi dintre membrii echipajului elicopterului IAR 330 H, au decedat pe loc, iar cel de-al treilea, la Spitalul Municipal Medgidia unde a fost transportat imediat dupa producerea accidentului.
Potrivit primelor indicii, exista doua ipoteze ale prabusirii elicopterului si anume o defectiune tehnica sau conditiile meteorologice nefavorabile -  ninsoare abundenta si vijelie.
Elicopterul IAR 330 este construit in totalitate in Romania, primul aparat fiind testat in anul 1965.
La fata locului au ajuns reprezentanti ai MapN, ai Pompierilor, Salvarii si ai Parchetului constantean, iar Politia Militara a imprejmuit zona accidentului. Martor la accident a fost un cioban care pazea oile pe marginea soselei nationale ce duce spre municipiul Medgidia. El a declarat ca a vazut cum elicopterul pierdea din inaltime disparand in spatele unui deal, dupa care a auzit o bubuitura puternica.
Ciobanul a chemat imediat o ambulanta, pentru a-l transporta la spital pe militarul ranit. Potrivit acestui martor ocular, elicopterul a fost distrus aproape in totalitate.
Incidentul este cercetat de o comisie condusa de comandantul Diviziei 1 Aeriana, general de flotila aeriana Constantin Croitoru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO