Eveniment

Eliminarea taxelor vamale aduce noua exportatori austrieci din industria alimentara

28.03.2007, 18:34 31

Dupa aderare, Romania a devenit o piata foarte atractiva pentru exporturile din tarile membre. Daca inainte de 1 ianuarie, in afara de taxele vamale mari pe care le plateau, producatorii straini puteau aduce doar anumite produse pe piata romaneasca si in cantitati restranse, in prezent, tot mai multe companii incep sa exporte in Romania.
Printre companiile care au dorit sa isi extinda afacerea pe piata locala se numara si Greisinger, un producator de mezeluri austriac care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 84 mil. euro.
"Produsele noastre sunt disponibile in 35 de tari din Europa. In Bulgaria suntem prezenti de aproximativ zece ani, insa in Romania nu am putut veni din cauza taxelor vamale foarte mari care acum au disparut", a declarat Karl Neulinger, directorul de vanzari si export al companiei.
Greisinger este prezent in piata in acest moment cu 30 de produse, situate in intregime pe segmentul premium. "Speram ca la sfarsitul acestui an sa inregistram in Romania vanzari de aproximativ 300.000 de euro", a estimat Neulinger.
Greisinger face parte dintr-un grup de noua companii austriece care vor intra anul acesta in piata alimentara locala prin intermediul companiei importatoare Inpoxa.
Ceilalti producatori interesati de industria alimentara romaneasca sunt compania de produse din panificatie Delta Frozen Porducts, producatorii de mezeluri Wiesbauer, Frierss si Radatz, Wojnas, Fish & Frost, producatorul de snacks-uri Kelly?s Solletti si producatorul vinurilor Schloss Raggendorf.
Inpoxa este o companie din Oradea cu actionariat romano-austriac, infiintata in luna martie anul trecut.
Potrivit lui Verner Adametz, un actionar al Inpoxa, compania importa in prezent circa 300 de produse care vor fi gasite pana la sfarsitul anului in toate lanturile de magazine din piata.
Reprezentantii companiei au declarat ca Inpoxa a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 600.000 de euro si estimeaza pentru 2007 o crestere a rezultatelor financiare pana la 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO