Eveniment

Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: Virusul se transmite mai greu în luna august. Numărul bazal de reproducere s-a stabilizat

Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române...

Autor: Răzvan Botea

20.08.2020, 00:05 11609

♦ În România s-au înregistrat 1.409 cazuri noi de coronavirus şi 32 de decese până miercuri.

Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, spune că, de la începutul lunii, numărul bazal de reproducere a virusului s-a stabilizat la cifra 1. 

Dacă acest număr este mai mare de 1, înseamnă că o persoană infectată cu SARS Cov 2 poate infecta mai mult de o persoană. Dacă este stabilizat la 1, infecţia este transmisă mai departe unui singur om, explică epidemiologul, citat de Mediafax. „Începând din data de 25 mai, am început o creştere treptată a numărului bazal de reproducere. La început mai uşor şi apoi în unele perioade mai accentuat, cum s-a întâmplat la mijlocul lunii iunie. El s-a menţinut practic între 1,1 şi 1,2 o perioadă lungă de timp.

Concluzia este că numărul de cazuri noi nu va scădea până când acest număr bazal de reproducere nu va scădea“, spune Emilian Popovici. În România s-au înregistrat 1.409 cazuri noi de coronavirus şi 32 de decese, în ultimele 24 de ore, până miercuri la ora 13:00, potrivit raportării de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Potrivit GCS, până miercuri, în România au fost confirmate 73.617 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19).

Dintre ei, 33.566 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 8.551 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare. Răzvan Botea Până miercuri, 3.106 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO