Eveniment

Energie electrica: Hidroelectrica a renegociat contracte cu 10% in plus

Energie electrica: Hidroelectrica a renegociat contracte cu 10% in plus
23.07.2009, 19:15 24

Hidroelectrica, cel mai mare si mai ieftin producator de energie electrica de pe plan local, a renegociat in crestere cu 10% tarifele pentru contractele incheiate pe piata concurentiala, adica acele contracte semnate cu traderii sau cu marii consumatori industriali.

Aceasta strategie a fost aplicata de Hidroelectrica in contextul in care pe bursa de energie preturile pentru contractele pe termen lung sunt in scadere pe fondul unei cereri de energie tot mai reduse si a avut ca efect protejarea afacerilor in contextul in care livrarile de energie ale firmei s-au redus cu 10% in prima jumatate a acestui an fata de anul trecut.

"Am reusit sa crestem cifra de afaceri si profitul net in primul semestru al anului pentru ca am renegociat tarifele pe piata concurentiala, unde tarifele au crescut cu aproximativ 10% si am redus costurile operationale. Tarifele pe piata reglementata (cea a consumatorilor captivi, cum este populatia sau mici consumatori industriali) au ramas neschimbate", explica Mihai David, noul director general al companiei, care l-a inlocuit din functie de la inceputul acestei luni pe Traian Oprea, detinatorul unui mandat de circa 6 ani la conducerea producatorului de energie electrica.

Aplicand aceasta strategie, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 2,2% in primul semestru al anului pana la 1,24 mld. lei (293 mil. euro) comparativ cu primele sase luni ale anului trecut si un profit net de 201,3 mil. lei (47 mil. euro), in crestere cu 4,2% in perioada analizata. Din toata productia Hidroelectrica, numai 23% se indreapta spre segmentul reglementat, restul fiind vandut pe contracte negociate direct.

Directorul Hidroelectrica spune ca pe baza contractelor deja incheiate cu consumatorii eligibili se asteapta la o crestere a cererii de energie pentru a doua perioada a acestui an.

Mihai David mai spune ca necesitatile de finantare ale companiei se ridica la 250 de milioane de euro, bani pe care incearca sa-i obtina de la mai multe banci cu care se afla in negocieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO