Eveniment

„Este o repulsie generală în mediul de afaceri faţă de ceea ce se întâmplă pe scena politică“

13.08.2012, 00:00 229

Andrei Goşu, directorul general al firmei de training Ascendis, spune că deşi businessul său nu este afectat în mod direct de efectele scandalului politic pe plan economic, are clienţi care au mari probleme, cum sunt cei din distribuţia de produse IT, care cumpără în euro şi vând în lei, pentru care deprecierea cursului le aduce mari scăderi.

"Senzaţia este aceea că se separă lumea politică de cea economică, este o repulsie generală în mediul de afaceri faţă de ceea ce se întâmplă pe scena politică. Nu mai ai nici ce să zici când vezi că se duce un război fără nicio miză. În acelaşi timp, oamenii de afaceri trebuie să plătească salarii, au renunţat să se mai uite la ce se întâmplă în politică, pentru că în fiecare zi apare ceva nou la care nu s-ar fi aşteptat", spune Goşu, care conduce un grup de companii cu afaceri de 4 milioane de euro anul trecut.

El spune că toate companiile mari care ar putea să facă noi investiţii sunt cu ochii pe ceea ce se întâmplă în ţară, iar faptul că reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai administraţiei SUA îşi arată îngrijorarea faţă de ce se întâmplă în România este un semnal negativ.

"România este segregată. Politi­cienii trebuie să se aşeze la o masă rotundă şi să găseacă un modus vivendi. Dacă nu, se va ajunge la modelul în care lumea politică e separată de lumea economică. Noi am ajuns deja la limita suportabilităţii acestei situaţii", mai spune Goşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO