Eveniment

Euronet a cumparat procesatorul de plati pre-pay Brodos

Euronet a cumparat procesatorul de plati pre-pay Brodos

Brodos are parteneriate de procesare cu Vodafone si Orange

14.02.2007, 18:18 43

Euronet Worldwide, companie americana ce activeaza pe piata de solutii de plati electronice, a anuntat ieri finalizarea achizitiei Brodos Romania, subsidiara a companiei germane Brodos specializata in furnizarea de servicii electronice pentru telefonia mobila.
Brodos Romania este specializata in procesarea electronica a reincarcarii cartelelor pre-pay pentru telefonia mobila, in special prin POS (point-of-sale), dar si prin ATM si PC-uri. In plus, compania distribuie si comercializeaza cartele pre-pay pentru acces la Internet si convorbiri la lunga distanta.
Brodos Romania a inregistrat in 2005 afaceri de circa 24 milioane lei (6,7 mil. euro) si un profit de aproximativ 3,1 milioane lei (0,8 ,mil. euro). Compania detine pe piata locala parteneriate de procesare cu Vodafone si Orange, numele sau fiind vizibil pe facturile eliberate de magazinele care efectueaza incarcari electronice pre-pay.
Compania-mama a inregistrat in cursul anului trecut o cifra de afaceri de 261 de milioane euro.
In ceea ce priveste compania americana Euronet, achizitia Brodos Romania marcheaza patrunderea pe piata locala de servicii electronice de pre-pay.
"Brodos Romania ne permite sa intram pe piata emergenta a serviciilor de telefonie pre-pay din Romania cu o prezenta bine definita. Intentionam sa dezvoltam reteaua companiei pentru a oferi noi produse pre-pay catre consumatori si sa extindem sursele de venit", a afirmat Michael Brown, presedinte si director executiv al Euronet Worldwide.
Oficialii Euronet estimeaza ca aproximativ 70% din populatia Romaniei detine si utilizeaza un telefon mobil, din care 60% folosesc servicii pre-pay. Totodata, acestia sunt de parere ca cresterea numarului utilizatorilor de telefonie mobila de pe piata locala va continua sa alimenteze cresterea utilizatorilor de servicii pre-pay.
Americanii se asteapta ca rezultatele financiare din 2007 sa nu fie foarte influentate de achizitia operatiunilor Brodos din Romania.
Euronet ofera servicii de consultanta si outsourcing, aplicatii EFT (transfer electronic de fonduri), servicii electronice de pre-pay pentru sectorul financiar, operatori de telefonie mobila, precum si servicii de transfer de bani si plati electronice.
Euronet Worldwide, cu birouri in 26 de tari si clienti din peste 80 de tari, a obtinut in trimestrul trei din 2006 o cifra de afaceri de 161,7 milioane de dolari si un profit net de 10,4 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO