Eveniment

Fabrica de preparate din carne de 4,5 mil. euro

12.10.2004, 00:00 354

Principal Construct a investit 4,5 milioane euro intr-o fabrica de preparate din carne la Filipestii de Padure, urmand, ca anul viitor, sa fie alocat inca un milion de euro, a declarat Claudiu Ciuciureanu, actionarul majoritar al firmei.
"Constructia, finalizata de curand, a inceput in septembrie 2003. Unitatea are o capacitate de productie de 95 de tone pe zi, care va creste, anul viitor, pana la 100 de tone", a spus Ciuciureanu.
Suma, din care circa un milion de euro reprezinta fonduri comunitare, a fost folosita pentru realizarea unei hale specializate pentru producerea de preparate si semipreparate din carne in conformitate cu standardele UE, dar si a unei statii de tratare a apelor reziduale rezultate in urma procesului de fabricatie.
Pana in prezent, firma isi desfasura activitatea la Filipestii de Padure (judetul Prahova) intr-o alta unitate, care a fost inchisa provizoriu o data cu inaugurarea noii capacitati si unde, incepand de anul viitor, s-ar putea produce conserve din carne de porc si pasare.
Principal Construct mai detine inca o fabrica de mezeluri, la Salonta, cu o capacitate anuala de 2.300 tone, a carei productie este vanduta pe piata externa. Pe piata au existat informatii potrivit carora Principal Construct a vandut fabrica de mezeluri de la Salonta catre americanii de la Smithfield, negate insa de Ciuciureanu. In urma cu cateva saptamani, reprezentantii numarului unu de pe piata de profil din Olanda, Zwanenberg, s-au aflat in Romania, una dintre posibilele tinte de achizitii fiind fabrica de la Filipestii de Padure inchisa de Principal Construct.
Valoarea totala a investitiilor realizate de firma in industria carnii depaseste 14 milioane de euro, din care peste 6 milioane de euro la Salonta.
Firma a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de circa 14 milioane de euro, iar estimarile pentru acest an se ridica la peste 20 milioane de euro.
Potrivit conducerii firmei, majorarea are loc pe fondul unei cresteri a vanzarilor cu circa 60% fata de anul trecut.
Anul trecut pe piata mezelurilor au activat circa 1.400 de producatori care si-au impartit o piata de circa 130.000 de tone cu o valoare de 260 de milioane de euro. Cei mai mari jucatori sunt Cris-Tim, Aldis Calarasi, Tabco-Campofrio, Angst Ro, Principal Construct, Kosarom Pascani, Caroli si Spar Groupe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO