Eveniment

Facilităţile fiscale din construcţii îşi arată roadele: Construcţiile cresc într-un ritm record de 31% ca urmare a facilităţilor fiscale, infrastructura doar cu 7%

Facilităţile fiscale din construcţii îşi arată...

Autor: Răzvan Botea

21.08.2019, 16:45 316

Facilităţile fiscale din construcţii îşi arată roadele. Construcţiile au crescut în T2/2019 la un ritm anual de  31%, cel mai bun din UE ♦ În luna iunie a acestui an, prin comparaţie cu iunie 2018, volumul producţiei în construcţii a crescut cu 23%.

Volumul lucrărilor din construcţii în Ro­mânia în al doilea trimestru al acestui an, prin comparaţie cu perioada similară a anului tre­cut, a crescut cu 31%, cea mai bună dina­mică din Uniunea Europeană. Spre com­paraţie, construcţiile în UE au crescut în T2/2019 cu un ritm anual de 2,2%, arată datele Euro­stat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Cu toate acestea, piaţa din România aş­teaptă proiectele mari de infrastructură. Fa­cili­tăţile fiscale au adus lucrărilor private creş­teri mari, însă pe partea de lucrări publice dez­voltarea nu a fost impulsionată, din cauză că OUG 114/2018 nu prevedea facilităţi şi pentru firmele care au ca obiect de activitate şi men­tenanţa drumurilor, explică Adriana Iftime, pre­şedintele Federaţiei Patronatelor Socie­tă­ţilor din Construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO